Demir Mahmutćehajić

Ne umire se tako lako!

02.01.2009.

Pokret DOSTA!: Otvoreno pismo g. Miroslavu Lajčaku

Ured visokog predstavnika i specijalnog predstavnika
Evropske Unije
Miroslav Lajčak, Visoki predstavnik
 
 
Otvoreno pismo g. Miroslavu Lajčaku
 
01.01.2009
 
Poštovani g. Lajčak,
 
Dozvolite nam da Vam čestitamo Novu Godinu i da Vas pozovemo da u ovoj Novoj godini budete konkretniji, energičniji, dosljedniji i da podržite iskrene građanske inicijative u Bosni i Hercegovini. Pažljivo smo analizirali Vašu novogodišnju poruku i nažalost moramo Vam ovako javno reći da niste rekli ništa što dosad nismo već mnogo puta čuli od Vas, Vaših predhodnika i naših političara.
 
Mi smatramo da i međunarodna zajednica, zajedno sa svim građanima i građankama, treba da preuzme odgovornost za situaciju u našem društvu, te da Vaša uloga u traženju odgovornosti od predstavnika bosanskohercegovačkih vlasti mora biti presudna, isto kao što je bila presudna i u stvaranju društva u kojem živimo.
 
Također želimo iskoristiti ovu priliku da Vas pozovemo da nam se pridružite u akciji "Cipelom u Novu godinu" 3.1.2009. godinu u 13 sat na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović gdje ćemo simboličnim cipelarenjem fotografija neodgovornih političara upititi jasnu poruku da ćemo u ovoj Novoj godini nastaviti sa pozivanjem na odgovornost
neodgovornih političara. Nažalost, među tim fotografijama je i Vaša fotografija, ali Vam ovo može biti dobra prilika da se lično uvjerite šta građani misle o Vašem dosadašnjem radu, kao i o Vašoj odgovornosti za situaciju u BiH.
 
Sa željom i nadom da ćete u ovoj Novoj godini pokazati više razumjevanja za iskrene i od strane međunarodne zajednice zapostavljenje građanske inicijative želimo Vam sretnu i borbenu Novu godinu.
 
 
Pokret DOSTA!
Demir Mahmutćehajić

Šta da kažem o sebi?

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
21960

Powered by Blogger.ba