Demir Mahmutćehajić

Ne umire se tako lako!

30.12.2008.

Cipelom u Novu godinu

Press saopštenje – «Cipelom u Novu godinu»
 
 
Članovi Facebook grupe «Cipelom protiv tiranije – BH izdanje» i Pokret «Dosta!» organiziraju akciju «Cipelom u Novu godinu» u subotu 03.01.2009. godine u 13 sati na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović.
 
Akcija će se sastojati u simboličnom gađanju cipelama fotografija vladajućih političara u BiH, gdje će se građanima omogućiti da izaberu kojeg od političara žele da gađaju. 
 
Ovako će se na simboličan način pokazati nezadovoljstvo radom vlasti u BiH i poručiti vladajućim strukturama da u narednoj godini mogu očekivati još glasnije i direktnije nezadovoljstvo građana i građanki usmjereno prema njima.
 
Akciju također podržavaju Omladinski pokret Revolt, Demokratski Omladinski Pokret, UG Akcija Građana, Štrajkački Odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje Poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera/umirovljenika u BiH, te Facebook grupa «Revolucija u Bosni i Hercegovini». Također pozivamo ostala udruženja, organizacije i neformalne grupe da nam se pridruže.
 
«Pozivamo građane i građanke da požele predstavnicima vlasti sretnu Novu godinu upućivanjem cipele upozorenja prema njima, te da im na ovaj način pokažu da će se u narednoj godini zahtijevati odgovornost političara na svim funkcijama u vlasti. Organizatori su spremili određen broj cipela za ovu akciju, a pozivamo sve da, ukoliko to žele, ponesu svoje cipele na ovaj događaj», poručili su organizatori akcije.
Demir Mahmutćehajić

Šta da kažem o sebi?

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
22502

Powered by Blogger.ba